Tiedotteet ja ajankohtaiset asiat

Avustukset vuonna 2020

TSVA:n hallitus on tämä vuonna päättänyt lahjoittaa kehitysvammaisten henkilöiden paikallisyhdistyksille toimintatukea. Avustussumma on kaikkiaan 6.000,00 €. Paikallisyhdistyksissä on runsaasti jäseniä, yhteensä noin 880 henkeä ja sitä kautta tukemme tavoittaa mahdollisimman monta Turun ja lähi-alueen kehitysvammaista henkilöä. Paikallisyhdistyksiltä pyydettiin kirjalliset hakemukset ja syyskuussa pidetyssä hallituksen kokouksessa toiminta-avustusten jakamisesta päätettiin.

Toiminta-avustusta 1.500,00 € sai Kaarinan Kehitysvammaisten Tuki ry, varoilla on tarkoitus rahoittaa mm. syksyllä 2020 järjestettävää retkeä kotieläintilalle, josta veloitetaan osallistujilta vain pieni omakustannushinta. Lisäksi Kaarinana Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää vuosittain jäsenistölle joulujuhlan, jota tänä vuonna on tarkoitus viettää teatteriesityksen ja joulupuuron merkeissä. Kaarinan Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä on jäseniä noin 100 henkeä.

Killin Kehitysvammaisten Tuki ry sai toiminta-avustusta 2.000,00 €. Tällä rahoitettiin heinäkuussa pidetty musiikkikiertue sekä syksyllä 2020 pidettäviä pienimuotoisia ulkoilupäiviä yms. Killin Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä on jäseniä noin 282 henkeä.

Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry sai toiminta-asvustusta 2.500,00 €. Jäseniä yhdistyksessä on noin 500 henkeä. Jäsenistössä on runsaasti kehitysvammaisa, jotka pyrkivät kehittymään jossakin liikuntalajissa tavoitteellisesti ja tätä aktiivista ryhmää on TSVA:n myöntämällä toiminta-avustuksella tarkoitus tukea taloudellisesti. Lahjoitusvarat on tarkoitus jakaa tavoitteellisesti harjoitteleville jäsenille.

Vapaa-ajan toiminnan tukeminen kesällä 2019

Asuntotukiyhdistyksen toiminnan hakiessa vielä muotoaan halusi yhdistyksen hallitus keväällä antaa tukea kehitysvammaisten henkilöiden vapaa-ajan toimintoihin, esim. kesällä tehtäviin retkiin tai muuhun osallistavaan ja mukavaan yhdessä olemiseen ja tekemiseen.  Hallitus päätti lähettää keväällä kyselyn muutamaan KVPS Tukena Oy:n Turussa sijaitsevaan kehitysvammaisten ryhmäkotiin (entiset TSVA:n omistamat tehostetun asumispalvelun yksiköt) selvittääkseen, minkälaista vapaa-ajan toimintaa asukkaat toivoisivat.

Asukkaiden toiveita olivat mm. karaokelaitteiston hankkiminen, retki Vepsään tai Naantaliin vesibussilla, kesäteatteri, piknik-risteily tai Tukholmaan eläintarhaan ja ostoksille, elokuvailta, biljarditurnaus Koivulassa, keilaamaan, Särkänniemeen, konserttiin, taidenäyttelyyn, jääkiekko-otteluun ym.

Asumispalveluyksiköille lahjoitettiin kullekin 700,00 euroa käytettäväksi asukkaiden vapaa-ajan- ja virkistystoimintaan.

Varat ohjeistettiin käyttämään yksikön asukkaiden hyväksi asukkaiden haluamalla tavalla  toiminnallisiin tarkoituksiin. Varoilla voi esim. hankkia karaokelaitteet, ostaa teatteri-, konsertti-, taidenäyttely-, jääkiekko-ottelu- tai huvipuistoliput ja maksaa kuljetuksen ko. kulttuuri- tai urheilutapahtumaan tms. Varoja ei kuitenkaan saanut käyttää päihteisiin, savukkeisiin, makeisiin, virvoitusjuomiin tai ylipäätään epäterveellisiin herkkuihin. Terveellisiä retkieväitä varoilla oli lupa hankkia.

Jatkossa yhdistyksen on tarkoitus jakaa taloudellista tukea turkulaisten ja Turun lähialueen vammaisten ja kehitysvammaisten henkilöiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen esimerkiksi juuri vapaa-ajan toimintaa ja harrastuksia tukemalla sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Taloudellisen tuen jakamisen käytänteet yhdistyksessä ovat vielä muotoutumatta, mutta löytänevät muotonsa tämän syksyn tai ensi kevään aikana.


Turun seudun vammaisten asuntotukiyhdistys ry:n palvelut ovat siirtyneet KVPS-konsernille vuoden 2019 alusta. Lue tästä asiaa koskeva lehdistötiedote: Lehdistötiedote 20.12.2018.


Asumispalveluyksiköiden nimet sekä yksikön johtajien yhteystiedot ovat liiketoimintakaupan myötä muuttuneet 1.1.2019.    

Asuntola Poppeli on nyt Tukena Poppeli. Puhelinnumero palveluyksikköön on pysynyt ennallaan ja on 040 147 5213. Yksikön johtajan Sanna Santalan puhelinnumero on 040 630 6168 ja sähköpostiosoite on sanna.santala@tukena.fi. Lisätietoja löydät täältä: http://www.tukena.fi/palveluyksikot/tukena-poppeli-turku-varsinais-suomi
Moikoisten koti on nyt Tukena Moikoinen ja palveluyksikön puhelinnumero 040 153 6375 on pysynyt ennallaan. Yksikön johtajan Minna Heikkilän puhelinnumero on 040 144 0292 ja sähköpostiosoite on minna.heikkila@tukena.fi. Lisätietoja: http://www.tukena.fi/palveluyksikot/tukena-moikoinen
Katariinakodin asuntola ja Autistien ryhmäkoti ovat nykyään yksi asumispalveluyksikkö, nimeltään Tukena Katariina. Yksiköiden puhelinnumerot ovat ennallaan, Katariina 050 365 4184 ja ryhmäkoti 050 543 8993. Yksikön johtajan Katja Tolvasen puhelinnumero on 040 483 5132 ja sähköpostiosoite katja.tolvanen@tukena.fi. Lisätietoja: http://www.tukena.fi/palveluyksikot/tukena-katariina
Koivulakoti on Tukena Koivula ja asumispalveluyksikön puhelinnumero 040 653 7905 on pysynyt ennallaan. Yksikön johtajan Timo Kiukaisen puhelinnumero on 040 678 9304 ja sähköposti timo.kiukainen@tukena.fi. Lisätietoja: http://www.tukena.fi/palveluyksikot/tukena-koivula-turku-varsinais-suomi

Tapahtumat

Tällä hetkellä ei ole tulossa olevia tapahtumia.


Hyödyllisiä linkkejä ym.

Kehitysvammaliiton kotisivut: http://www.kehitysvammaliitto.fi/

Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n kotisivut: http://www.kvtl.fi/fi/

Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n kotisivut: https://turunkvtuki.net/

Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry/Happy House kotisivut: http://www.happyhouseturku.fi/

Verkkopalvelu kehitysvammaisuudesta: http://www.verneri.net/


Tietoa itsemääräämisoikeudesta: http://verneri.net/yleis/itsemaaraamisoikeus-ja-lainsaadanto

Tietoa kehitysvammaisten asumispalveluista (Turku): https://www.turku.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/erityiset-palvelut-vammaisille/asuminen-ja-kotiin-jarjestettavat-1